06-26923194 of 058-2125606 contact@muzikamer.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Optreden Gérard Viel uit Normandië, “Chanteur de Sornettes” – De zingende verteller!

14 oktober 2021 @ 20:00 - 22:00

Gratis entree, na afloop ‘The Honesty Hat’

Gérard Viel is al van kinds af aan gefascineerd door liederen – chansons. Zijn ouders en ooms en tantes zongen bij elke gelegenheid om het geluk van het samenzijn te vieren. Zijn interesse in liederen en chansons uit de mondelinge traditie van het Franse taalgebied ontwikkelde zich in de jaren zeventig. Sindsdien heeft hij op talrijke reizen en via ontmoetingen met andere muzikanten een repertoire samengesteld van traditionele chansons uit Frankrijk, Quebec, Louisiana en Acadia. In dezelfde geest heeft Gérard ook zelf liederen gecomponeerd.

Het repertoire van de “Fabelzanger” is gebaseerd op verhalen over het dagelijks leven, gelukkige en ongelukkige liefde, plattelandsleven, onrecht, barbaarse oorlogen. En er zijn ook chansons over wijn, vrouwen en zang en gewoonweg goede tijden.

Laat je meevoeren in het muzikale erfgoed van vroeger en vandaag, van de  14e naar de 21e eeuw, met uiteenlopende instrumenten als hakkebord, hommel (Vlaamse epinette), 6- en 12-snarige gitaar en kabosy (gitaar uit Madagaskar).  Gérard Viel, “Chanteur de Sornettes”, laat je met humor reizen naar een land waar werkelijkheid en droom samensmelten!

Gegevens

Datum:
14 oktober 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis entree, na afloop ‘The Honesty Hat’

Organisator

Muzikamer Concerten

Locatie

9257 WH Noardburgum
Tsjerkepaed 28
Noardburgum, 9257 WH
+ Google Maps