06-26923194 of 058-2125606 contact@muzikamer.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muzikamer Concert met Hans Wigman

29 januari 2023 @ 15:00 - 17:00

Vrijwillige bijdrage

Zondagmiddag 29 januari met als gast artiest Hans Wigman.

“Een béétje muzikant schrijft zijn eigen liedjes”,wierp iemand mij eens voor de voeten.Dat prikkelde. Vanaf mijn 18e schreef ik al regelmatig gedichten maar vanaf dat moment kwamen er ook liedjes bij. Bij het schrijven vormt de tekst vrijwel altijd het uitgangspunt. Mijn liedjes hebben een uiteenlopend karakter, zowel qua teksten als muziek, maar hebben veelal een basis in de Brits/Ierse folkmuziek. Daarnaast zijn John Martyn, Tim Buckley en Robin Williamson belangrijke inspiratiebronnen.
Samen met een vriend ben ik ooit begonnen met het spelen van folkliedjes, werk van Neil Young en eigen werk. Dit duo werd een kwartet door de toevoeging van een pianist en een dwarsfluitist.
Toen dat kwartet uit elkaar viel heb ik het trio Lyric opgericht, ook gericht op folk maar vooral op eigen werk. Dit resulteerde in 2000 in de cd ‘Songs’ met daarop liedjes van ons alle drie. Toen werd het even wat stil op muzikaal terrein, met name door de geboorte van mijn beide zoons. Maar rond 2010 begon het muzikale creatieve vuur weer te branden toen ik met een paar collega’s de band S’Moon
oprichtte. Deze band ging gaandeweg over in Fume Bridge, de band waarmee ik nog steeds met veel plezier muziek maak. Fume Bridge speelt hoofdzakelijk eigen werk (van toetsenist Sebas en mijzelf) met een sound die je ‘classic rock’ kunt noemen.
Parallel daaraan heb ik de afgelopen jaren ook zeer veel solo materiaal geschreven, eerst vooral met eigen teksten maar meer recent voornamelijk met gedichten van beroemde en minder beroemde dichters uit de 19e en begin 20e eeuw. Dit monddeuit in een in januari 2022 verschenen cd met de titel ‘O’er the singing woodlands’ (ook te beluisteren op Spotify en andere sites). Daarop worden eigen teksten afgewisseld met teksten van onder meer J.J. Slauerhoff, A.E. Housman, John Clare, Emily Dickinson en T.C. Irwin. In 2023, zo is de bedoeling, verschijnt mijn tweede cd.

Daarnaast Gerard, en Frank treden op, soms vergezeld door bevriende muzikanten.

We kunnen minder gasten ontvangen dan voorheen. We denken aan zo’n 15 – 20 gasten.
Daardoor kunnen we alleen gasten toelaten die gereserveerd hebben!
Als er veel aanmeldingen zijn vinden we wel een oplossing door een extra concert in te plannen.
Zonder reservering helaas geen toegang!
Oei, wat klinkt dat hard, helaas is het wel nodig.
Reserveren via: hoogcarspelfrank@gmail.com

Gegevens

Datum:
29 januari 2023
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage

Organisator

Muzikamer Concerten

Locatie

MUZIKAMER
Rengersweg 53
Oentsjerk, Fryslan 9062 EC Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06-29171551
Bekijk de site van Locatie